Çıldır'dan özlenen fotoğraf geldi!
6343 defa okunmuş - 02 Haziran 2021 - Çarşamba 16:49

Türkiye ile Gürcistan arasındaki Çıldır Aktaş Gümrük Kapısında, belge işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen tırların oluşturduğu kuyruk yaklaşık 3 kilometreye ulaştı.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yetkilileri, son bir haftadır Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndan Orta Asya'ya gitmek isteyen tırların bölgeyi tercih ettiğini söylediler.

Rusya ve Kazakistan'a gitmek isteyen tırlar başta olmak üzere dozvola belgesi sıkıntısı yaşandığını aktaran Yetkililer, "Sınır kapımızda yaklaşık bir haftadır tır yoğunluğu yaşanıyor.

Bunun sebebi dozvola dediğimiz belge. Yani tırların transit geçiş belgesi. Bu belgede kotası dolan ülkeler var. Bu tırlar da yeniden geçiş belgesi anlaşmasının yapılmasını bekliyorlar. Başka türlü bir ülkeden başka bir ülkeye transit yük taşımacılığı yapılamıyor. Sorunun giderilmesi için görüşmeler sürüyor."ifadelerine yer verdiler. 

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...