Haber Detayı
21 Ekim 2022 - Cuma 11:48 Bu haber 1524 kez okundu
 
Savcılık soruşturma açmış firari sayılmıştı, Faruk Demir iddialara cevap verdi!
Sabah gazetesinin haberine göre Başkanlığını CHP'li Faruk Demir'in yaptığı Ardahan Belediyesi'nin, şehrin merkezindeki itfaiye arazisine işadamlarından para toplayıp yaptırdığı hangarı iki kez ihaleye çıkardığı öne sürüldü.
Gündem Haberi


 İddiaya göre CHP'li Başkan Demir, "Bize yardım edin, itfaiye araçları soğuktan donmasın. İtfaiye hangarını yapalım" teklifiyle işadamlarından yardım istedi. Ardahan'daki işadamları bu çağrıya cevapsız kalmadı. 2 yıl önce 10 işadamından yaklaşık 600 bin lira toplanarak hangarın yapımı tamamlandı. İşadamlarına katkıları için teşekkür plaketi bile yaptırılıp hangarın kapısına asıldı.

 İHALEYE ÇIKARDILAR

Söz konusu plaket, toplanan paralarla yapılan hangarı ihaleye çıkarmadan önce kaldırıldı. O tabelada ismi olan Diyarbakırlı işadamı Diyaddin Kasımoğlu ise CHP'li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'den şikâyetçi oldu. Bu süreçte Başkan Demir'den tehditler almaya başlayan Kasımoğlu'nun kaldığı otel belediye başkanının adamları tarafından basıldı. Şikâyetçi olan Kasımoğlu, emniyetten koruma kararı aldırdı. Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

BAŞKAN DEMİR, İDDİALARA BELGELERLE AÇIKLIK GETİRDİ

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, belediye binasına gelerek kurum personellerini tehdit ettikten sonra medya organları aracılığıyla kendisiyle ilgili bir takım asılsız suçlama ve iftiralarda bulunan Diyarbakırlı Diyaddin Kasımoğlu ile alakalı Belediyeye ait olan Kesimhane binasında yerel ve ulusal basın mensuplarına belgeler eşliğinde önemli açıklamalarda bulundu.

“ARDAHAN’DA TARİH YAZDIK, KAMUOYUNUN BİZE DESTEĞİ TAM”

Kasımoğlu’nun çirkin ithamlarının yanı sıra lehinde başlatmış olduğu karalama kampanyalarına sert tepki gösteren Belediye Başkanı Faruk Demir, söz konusu iş insanının, kendilerini yıpratma amaçlı çabalarının kamuoyu tarafından karşılık bulmayacağını ifade etti. 

3 buçuk yıldır Ardahan’da taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği çok sayıda başarılı yatırımlara imza attıklarını kaydeden Başkan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ!”

“Değerli basın mensupları ve çok kıymetli hemşehrilerim, son günlerde basında yer alan gerek kurumum gerek şahsımla alakalı temsil ettiğim yüce Ardahan halkına da yapılan bir takım asılsız iddialarla alakalı açıklama yapma gereği duydum. Haberlerde yer alan asılsız iddiaları kamuoyuna yayan Diyaddin Kasımoğlu’nu, kurumumuzla ilişkisi kapsamında da bilgilendirmek istedim. Burası ruhsatlandıramadığımız Ardahan Belediyesi Kesimhane binası, eski adıyla mezbahane. Bu kurum Ardahan belediyesine 2017 yılında ihalesini yaparak yüzde 80 DAP, yüzde 20 belediye tarafından desteklenerek vücuda getirilmek istenmiştir. Dönemin yöneticilerine ve emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum.

Bina 2017 yılında ihale edilmiş, şartnamesinde de 2018 yılında teslim edilmesi gerektiği yazılmıştır. Bugün 2022 yılındayız. Bildiğiniz üzere benim göreve geldiğim tarih 2019 yılı Mart ayıdır. O günden bugüne kadar bu binanın şartnameye uygun olarak tesliminin yapılmaması sebebiyle yüklenici iş ortağı temsilcisi Diyaddin Kasımoğlu’yla çeşitli görüşmeler yapılmış, iş ve işlemler kendilerine iletilmiştir. Bu süreçte gerek kurumumuzun iç denetimi gerekse sayıştay hatta mülkiye müfettişliği binanın zamanında bitirilmediği ve bununla ilgili ihale kanununun ve şartnamenin gerektiği uygulamaları yapmamız konusunda bizleri defaten uyarmışlardır. Bakın belgeleri de işte buradadır. Bu süreçler içerisinde sürekli aleyhimizde kampanya yürüteceğini söyleyen Diyaddin Kasımoğlu’na ve ilgili firmalara da bunları aktarmışız.

Ve sonra mecburen kendilerine 17 Ağustos 2021 tarihinde hukuk devleti olduğumuz için 812 bin 913 lira ceza kesilmiştir Diyaddin Kasımoğlu’nun temsil ettiği firmalara. Bu binanın kesimhane olarak hizmete açılması için işletme ruhsatını düzenleyecek olan kurum belediye değil sıhhi kurum olduğu için Ardahan Tarım İl Müdürlüğüdür. Tarım il Müdürlüğünün defaten yaptığımız başvurularda yapılan imalatın ve binanın kesimhaneye uygun olmadığı, eksiklerinin giderilmesi doğrultusunda ruhsat verileceği tarım il müdürlüğümüzce tutanak altına alınmıştır. Bunun üzerine biz tarım müdürlüğüne mezbahane olmadığı için bize hiç olmazsa geçici olarak izin vermeleri noktasında başvuru yaptık. Hal böyleyken bu yüklenici firma Diyaddin Kasımoğlu defaten kurumumuza gelip tehditler ve şantajlar savurmuştur. Olayı kamera kayıtlarıyla beraber savcılığa aktardık. Gerekli işlemleri başlattık. Adı geçen kişi hukuka aykırı olarak daha sonradan daha sonradan öğrendiğim kadarıyla benim makam odama gelerek bu taleplerini bana da iletmiştir.

Gerekli cezanın iptali için tehdit ve hakaretlerde bulunmuştur. Talepleri karşılanmayınca ‘ben bunun intikamını alırım, basın yoluyla hakkınızda karalama kampanyasını başlatıyorum’ diyerek tehdit ve şantajlarını makamımda dahi sürdürmüştür. Kurduğu cümlelerden en acısı; ‘sen zaten CHP’li Belediye Başkanısın, kendini nasıl kurtaracaksın gör, ben Diyarbakırlıyım, biz hâkim, savcı, avukat herkes bizim elimizde. Bizim Diyarbakır’da para veripte kaybettiğimiz hiçbir davamız olmamıştır’ diyerek bu cümleleri yüzüme karşı söylemiştir. Söz konusu kişinin belediyemizle muhataplığı bu binadır. Ruhsatlandırılamadığı bu binadan kaynaklı cezasının affedilmesini isteyerek bize karşı başka bir yerden saldırıya geçmiştir.

“İFTİRA VE ASILSIZ SUÇLAMALARLA KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR”

Diğer husussa belediyemizin önceden itfaiye garajı olarak bilinen yerde belediyemizin kendi olanaklarıyla bir hangar binası inşa edilmiştir. İhaleye çıkılarak yapılan hangar binası değildir. Daha sonra o arada da plan proje müdürlüğümüz SERKA’ya Ardahan’da “Taş, Ahşap ve Demir Atölyesi Eğitim ve Üretimi” adında bir proje geliştirdi. Biz elimizde bulunan bu hangarımızı adı geçen projemize uygun olarak dönüştürmeyi teklif ettik. SERKA bu projemizi kabul etti. Biz o binayı şu anda Taş, Ahşap, Demir Atölyesi olarak kullanıyoruz. Yardımla, bağışla kendileri yaptı ama binayı yapmak için iki defa ihaleye çıktılar demek kadar cahilce bir iftira olamaz.

Hukuk karşısında orada ihale yapılıp yapılmadığını Diyaddin Kasımoğlu kanıtlamak zorundadır. Adaletimize, hukukumuza güveniyoruz. Bizim hiçbir açığımız yoktur. Her iş ve icraatımız yasal kurum ve işlemler nezdinde gerçekleşmiştir. Bu açıklamayı Türkiye ve Ardahan Kamuoyunu bilgilendirmenin dışında böyle mesnetsiz, cüretkâr iftiralar atan kişilere ders olması açısından yapma gereği htim. Ardahanlı hemşehrilerim müsterih olsunlar, Ardahan emin ellerde hak ettiği yere gelecek.

Gelinceye kadar da Ardahan’ın kör kuruşunu 3 buçuk senedir yemedim, kimseye yedirtmedim. Şantajla, tehditle, kabadayılıkla kimse Ardahan Belediyesinden bir kuruş alamaz. Burası kimsenin dolandıracağı bir yer değildir. Buradan iş almışsanız yapacaksınız. İhaleyi 2017’de almışsınız, 2018’de teslim edecektiniz, yıl olmuş 2022 ama biz burayı açamıyoruz. Ardahan, kendi işini kendi insanıyla görecek bir şehirdir. Bu gibi şantaj ve tehditlere dün olduğu gibi bugünde, yarında boyun eğmeyeceğim. Bütün hemşehrilerime söylüyorum bu gibi iftiralara prim vermeyin. Bizlere güvenin.”

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Savcılık, soruşturma, açmış, firari, sayılmıştı,, Faruk, Demir, iddialara, cevap, verdi!,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
SİZCE ARDAHAN'DA KİM BELEDİYE BAŞKANI OLMALI?
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı