Haber Detayı
28 Nisan 2022 - Perşembe 09:43 Bu haber 2095 kez okundu
 
Alavere dalavere Kürt Memet nöbete!
Siyaset Haberi


  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl başkanı Yalçın Taştan’ın daveti üzerine şehirde İYİ Parti, SP, DEVA ve Gelecek Partisi iftar sofrasında buluştu. Ancak iftara Kürtlerin büyük çoğunluğunun oy verdiği HDP yer almadı.

Ardahan’da yerel seçimlerde Kürtlere yalvarıp HDP’yle ittifak kurup Belediyeyi kazanan CHP’nin izlediği bu ikiyüzlü politika samimi bulunmuyor. Ardahan’da yerel seçimlerde Kürtlere yalvarıp seçimi kazandıktan iki gün sonra kendi oğlunu Belediyeye işe yerleştiren İl Başkanı Yalçın Taştan, küçük partileri topladığı masa etrafına HDP ve Kürtleri uzak tuttu. Yerelde Kürtleri kandırıp gemisini yürüten bu zihniyet önden gülüp arkadan kuyu kazmaya devam ediyor. Genel politikada olduğu gibi yerelde de CHP’nin izlediği bu samimiyetsiz politika, Kürtlerin önemli sözleri arasında yer alan ‘Alavere dalavere Kürt Memet nöbete’ sözünü akıllara getirdi.

   Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan’ın iftar davetine Saadet Partisi (SP) İl Sorumlusu Hakan Çapan, İYİ Parti İl Başkanı Taşkın Polat, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Candar Yılmaz, Gelecek Partisi (GP) Ardahan İl Başkanı Celil Toprak katılım sağladı.

TAŞTAN: SANDIĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Yerel ve ulusal basın mensuplarının da katıldığı iftar programı öncesi Millet İttifakı Parti İl Başkanlarına katılımları için teşekkür eden CHP'li Taştan, “Millet ittifakı bileşenleri olarak Ardahan'da ilk kez bir araya geldik. Bu buluşmanın iftar sofrasında olması da ayrıca bu buluşmaya değer katmıştır. Bildiğiniz üzere ülkemiz seçim sürecine girmiş bulunmaktadır. Bizde Ardahan'da 5 siyasi parti başkanı olarak ilimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek için bundan sonra sık-sık bir araya gelerek görüşeceğiz. Millet İttifakı parti başkanları olarak son çıkan seçim yasası ile ilgili stratejimizi belirlemek zorundayız. Tabi önceliğimiz Millet ittifakı bileşenleri olarak sandık güvenliğini bu 5 parti ve delegeleri ile tüm vatandaşlarımız koruyacaktır” açıklamasında bulundu.

TAŞTAN’DAN, ATALAY VE KOÇ’A SERT ELEŞTİRİ
Bazı gazetecilerin gerçekleri yazmadığını ileri süren CHP İl başkanı Yalçın Taştan, Milletvekili Orhan Atalay ve AK Parti Ardahan İl başkanı Kaan Koç’u yalandan müjde vermekle suçladı.  

Ardahan’da anjiyo ünitesinin kurulmadığını ve daha ihalesinin bile yapılmadığını belirten CHP Ardahan İl başkanı Yalçın Taştan,  iktidar temsilcilerinin halkı kandırdığını ve Gezi olaylarında ceza alan insanların ise çevreci olduğunu söyledi.

Taştan: “Gezi olayları ile ilgili Türkiye’deki hukuk ve adaletin nerede olduğunu görüyoruz. Adalet bir gün hepimize lazım olacaktır. Bu adaletsizliği yapanlara adalet bir gün daha çok lazım olacaktır. Gezi davasındaki kararı kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Gezi olayları, halkın hak ve çevre arayışıdır.  Bugün ceza alan insanlar hepsi çevreci insanlardır” dedi.

TAŞTAN: ARDAHAN'DA 5 PARTİ İL BAŞKANI OLARAK TÜM TEDBİRLERİ ALACAĞIZ

Seçim sürecinde yaşanacak sorun ve sıkıntıların üstesinden gelebilmek için ellerinden geleni yapmaktan geri durmayacaklarını da belirten CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, “Adil ve demokratik bir seçim süreci yaşamak içinde 5 parti il başkanları olarak gerekli tedbirleri alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzdeki bu seçimler laik demokratik bir Türkiye Cumhuriyetin ikinci yüzyılında devam etmesi için çok önemlidir. AKP iktidarlarının 20 yılda ülkeye verdikleri tahribatın biran önce giderilmesi ve yeniden parlamenter sisteme dönmek için bu şansımızı iyi kullanacağız” dedi.

TAŞKIN POLAT: 128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Türkiye’nin zor bir süreçte geçtiğini belirten İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat ise halkın ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Önümüzde 14 ay sonra bir seçim var,  bayramdan sonra halkımızı tek tek ziyaret edip çalmadık kapı,  sıkılmadık el bırakmayacağız ve desteklerini isteyeceğiz. Yalçın başkanımın da dediği gibi sandıklara sahip çıkmamız gerekli birileri tarafından kumpasa getirilmemesini sağlayacağız. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Milletimizi bölmekle siyaset yaptılar ülkeyi soyup talan ettiler. Bugünde kasalarımız boş devletimizin kefen parası dediği 128 milyar doları yok ettiler. Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde bu paraların hesabı sorulacaktır. Halkımız kesinlikle ümitsizliğe kapılmasın biz çalmayacağız çaldırmayacağız.”

HAKAN ÇAPAN: 20 YILIN HESABINI SORACAĞIZ

Saadet Partisi Ardahan İl Sorumlusu Hakan Çapan ise, iftar yemeğinde ‘Cumhur İttifakı’na karşı neden "Milletin İttifakı’nın oluştuğunu açıkladı.

Başkan Çapan: “20 yıldır kırıp döktüğünüz gönüllerin, çalıp çırpıp israf ettiğiniz malların, satıp savurduğunuz kaynakların, yandaşlara aktardığınız malların ve makamların, yabancılara kaptırdığınız mülklerin envanterleri var. Adaletin, Liyakatin, Merhametin, Özgürlük ve Eşitliğin ve de 'Garson Devlet'in yeniden inşası var. Bu masanın ayağında, asgari ücretliyi köle haline getirilen çalışanların, açlık sınırında yaşamaya alışanların, meydana getirilen işsizler ordusu isyanlarının son bulması için, yeniden yeşermeye başlatılan bir çalışma var. Bu masanın ayaklarına tutunmaktan başka çaresi kalmamış ana babaların evlat endişeleri ve hasretleri var. Gençlerin gelecek kaygılarını gideren umutları ve kamu düzeninde ötekileştirilerek, düşmanlaştırılarak kendi ülkesini terk etme noktasına getirilmiş on binlerce eğitimli gençlerimizin vatanlarında kalmalarını sağlama çalışmaları var. En önemlisi; bu masanın altında dünü ve bugünü çalınmış insanların yeniden filizlenen hayalleri var. Yarınlarına umutla bakmak isteyenlerin özlemi var. Bu masada; 'Milli Görüş’ün Enfal Süresi 46. Ayette  "Allah'a ve Resulü'ne itaat edin, birbirinize düşmeyin, sonra zayıflarsınız ve zaferi elden kaçırırsınız. Sabredin, kuşkusuz Allah sabredenlerle beraberdir" şeklinde verilen emrin/ikazın siyasete ve ülkeye uygulanması var.  Bu masanın ayaklarında; İman, İzan, İnsaf, merhamet, sadakat, Milli Ruh, Ülkenin birliği, ümmetin ve bütün insanlığın kurtarılması var” dedi.

YILMAZ: HAK İHLALLERİ, BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE BAŞLADI

CHP İl Başkanı yalçın Taştan’ın iftar davetine teşekkür eden Demokrasi ve Atılım Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz: “Öncelikle Temel Hak ve Özgürlükleri güçlendirmemiz lazım. Türkiye’de İnsan haklarının ihlali, Cumhur Başkanlığı Hükümet sistemi ile başladı ancak demokratik denge ve denetim mekanizmalarını ortadan kaldıran ve iktidarı tek elde toplayan bu sistem, İnsan Haklarını ve sorunlarını daha da derinleştirdi. Bireyi devlet karşısında güçsüzleştiren, bireyin haklarını değil sorumluluklarını öne çıkartan 1982 Anayasası temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını ve demokratik bir toplum düzeninin oluşmasını engelledi. Temel Hak ve özgürlükler 2001 ve 2004 anayasa değişiklikleri ile önemli ölçüde evrensel standartlarda güvencelere kavuşturulsa da çoğulcu demokrasi ve hukuk devletinin gerekleri tam anlamı ile sağlanamadı. Özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu bir demokratik düzenin sağlanabilmesi içi başta düşünce, ifade, basın, toplantı, gösteri ve örgütlenme özgürlüğü olmak üzere tüm temel hak ve özgürlüklerin önündeki yasal ve yapısal engellerin kaldırılması yaşamsal önemdedir. Hedefimiz, huzur ve güven, adalet ve hukuk, İnsan Hakları ve özgürlükler, insan onuru ve İnsana saygı, sosyal refah ve sosyal adalet gibi gelişmiş değerler etrafında her kesimden insanımızı buluşturmaktır. Tabi ki geline noktada bugün Güçlendirilmiş Parlenemter sistem için bir masa etrafında toplanan ve Türkiye’nin yarınları için yapılan çalışma bizim için çok değerlidir ve çok anlamlıdır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir masa da toplanan partilerin bu çalışması ittifaka evrilmesi durumunda sizlerle çalışarak ülkemizin yarınlarını kurtarmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

CELİL TOPRAK: İNSANLAR ÇÖPTE EMKE TOPLUYOR

Gelecek Partisi Ardahan İl Başkanı Celil Toprak ise Millet İttifakı’nın önemine dikkat çekerek, “CHP İl Başkanı Sayın Yalçın Taştan’ın davetine teşekkür ediyorum. İnsanların evlerine ekmek götüremediği bir dönemi yaşıyoruz. Vatandaş çöplerde ekmek topluyor.  Türkiye’yi kurtaracak projelerin Millet İttifakı’nın bünyesinde filizlendiğini görüyoruz. Türkiye’de bir an önce iktidarın değişmesi gerekmektedir” dedi.

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan'ın konuşması sonrası Millet İttifakının diğer İl Başkanları da ittifak çalışmaları hakkında basın mensuplarıyla görüşlerini paylaştı. İftar yemeği, 5 parti başkanının basın mensuplarının sorularına verdikleri cevaplar ile son buldu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Alavere, dalavere, Kürt, Memet, nöbete!,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
SİZCE ARDAHAN'DA KİM BELEDİYE BAŞKANI OLMALI?
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı