Haber Detayı
07 Ocak 2021 - Perşembe 17:59 Bu haber 2495 kez okundu
 
Başkan Erdoğan’a Açık Mektup… Ardahanlılar olarak bu Rektörü istemiyoruz!
ARDAHANLI, REKTÖRÜ HALA İSTEMİYOR!
Gündem Haberi


 Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan; ARDAHANLI, REKTÖRÜ HALA İSTEMİYOR!

Geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Ardahan Üniversitesinin de içinde bulunduğu 12 üniversiteye rektör atanacağını ve bu yönde başvuru çağrısı yapılmış ve benim de aralarında bulunduğum birçok Ardahanlı gibi 4 yıldır yüzünü görmediğimiz, üniversiteyi ilkokul düzeyine çevirip, pandemiyi de bahane ederek adeta kapatan mevcut rektörün yerine yeni bir ismin atanmasını, siz Cumhurbaşkanımızdan rica edip, bu yönde bir de görüntülü, yazılı açıklamanın altına imza atmıştım ve o birilerini bir hayli çizdiğini gördüğüm imzamla, bu kez 'Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Açık Mektup' diyerek sizinle ilk yakın temas kurduğum partinizi kurduğunuz ilk yıllardaki Ardahan İl Binanızın bürosun da ve oturduğunuz, size gazetemizi uzatırken sizin bana da 'gel partiye katıl' dediğiniz masadan seslenmek istiyorum.

Ama asıl seslenenin Ardahan ve Ardahanlılar olduğunu görülmesinin daha etkili ve yerinde olacağını düşünerek Sayın Erdoğan'ın bu yazım ve tepkilerin devam ettiği Ardahan'a rast gele bir iki, bilemediniz üç kişiye telefon açıp durumu sorması halinde mevcut rektörü yeniden ARÜ'ye atamak bir yana öğretim üyesi değil, köy öğretmeni olarak bir okulda bile görevlendirmeyeceğine inanıyorum. Çünkü, Ardahanlıların neredeyse adını bile bilmediği rektörün değişmesi ve yerine Ardahan’ı tanıyan, bilen, bilimi, ilimi öne çıkaran birinin gelmesini isteyen Ardahanlı STK, sendika, esnaf ve öğrencilerin istemediği mevcut rektörü, yerel medya ve Ardahan’ın önde gelen isimlerini üzdüğü gibi yaptığı bir konuşmada da Ardahan halkını azarlayan, aşağılayan hal ve hareketleri ile tanındığı ortaya çıkacaktır. Ve yakinen tanımadığım, basınla bir araya gelmeyen, bir çayını içmediğim, bir şey istemediğim mevcut rektörün döneminde birçok yabancı öğrenci ve öğretim üyesi gibi Ardahan halkının da üniversiteden ümidini kestiğini bilinmekte, rektörün yabancılığı ile üniversitenin şehirden koparıldığı düşünülmektedir. Yaşanan bu sıkıntıların yeni olmadığını, rektörün geldiği günden beri memleketi Erzurum'dan öteye geçemediği, Ardahan Üniversitesinin bir adım ileriye gidemediğini hatta fazlasıyla gerilediğini, sıralamalarda en aşağılarda olduğunu, bilimsel projelerden epey uzak olduğunu Ardahan halkı görmekte ve yeni rektörün gelmesini istemektedirler.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan;

Gündemde olan Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör sorunu ile beraber Ardahan Üniversitesinde de bir rektör sorunu yaşanıyor. Fakat buna tepki gösterecek kadar öğrencisi bile olmayan Ardahan Üniversitesi için Ardahan halkı ve medyası büyük çaba sarf ve sabretmeye devam ediyor. Ha bu arada bir haber sitesinden mevcut rektörü savunan ve ondan aldığı belli olan bir açıklamayı, yazısı diye köşesine alıp, sayın yardımcınız, 'Fuat beye açık mektup' başlığı ile yayınlayan şahsıda araştırıp, sordurmanızı da önemle rica ederim.. Bu zat ilk kez ortaya çıkıp, 'ben Ardahanlıyım' derken yani bu zat kendisini Ardahanlı olarak tanımlarken 'Kimmiş bu kahraman Ardahanlı.. Rektörün avukatlığına soyunan bu şahısta ne iş?' dememe fırsat vermeyen ve gazeteciliği yeni bitiren kızım Şeyma'nın 22 dakikalık araştırmasın da tanımaya çalışıyor, 'olsun ona da Ardahanlı olduğunu hatırlatmamızda güzel' diyerek gülümsediğimi de bilmenizi isterim..

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan;

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi, hem de yeni bir gazeteci olarak ve en önemlisi bir Ardahanlı olarak gazeteci adayı kızım Şeyma'nın yaptığı küçük bir araştırmada karnesini ortaya çıkardığı bu zat liseyi Erzincan’da, üniversiteyi de avukatlığına soyunduğu, Ardahan ARÜ'nün hala istenmeyen mevcut rektörüyle, istenmeyen rektörün memleketi, Ardahan'a sınır Erzurum'da okuyan ve bir süre de Erzurum'da çalışan sonrasında da İstanbul'da yaşamını devam ettiren ve bugüne kadar Ardahanlıyım deyip, ortaya çıkmayanlardan olduğunu anlarsınız.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan; Ardahan'ı, Ardahanlıyı iyi tanıyan biri olarak ilk kez Ardahanlı olduğunu ve bir yerlerde yazı yazdığını öğrendiğim köyü olduğunu belirttiği Lori’de yazıyı yazdığı sitenin adı gibi 7 insanın kalıp, kalmadığını veya bu gibilerinin ilgisizliği dolayısıyla her geçen gün boşalan Ardahan'ın diğer köyleri gibi boşalıp, boşalmadığını, kaç hane kaldığını, hangi üniversite öğrencisine bir burs verdiğini bilmediğim birinin birilerinden aldığını sandığım ve anlaşılan hazır maille savunduğu kankası, arkadaşı rektörün 4 yıllık görevi için kendisine teşekkür ettiğimi ve yerine yeni birisinin atanmasını istediğimizi bilmeniz ve bu yönde bir kararla benim değil, hala istenmeyen rektör hakkında çarşıda, 5 ilçede, 226 köyde bir beldede onca mahallede yaptıracağınız küçük bir araştırma ile ortaya çıkacağına inanıyorum. Ardahan’a hiçbir katkısı olmamış, gelip bu şehir için ne yaparız diye hiç sormamış, benimde memleketime bir yararım dokunsun dememiş, böyle kişilerin dışarıdan Ardahanlı karşısında başarısızlığı yüzünden istemediği birisini savunması ona arka çıkması hemşerileri için sap vurup, saman savurmaya benzer konuşması bu memleket insanını anca “güldürür” deriz.

Sayın Cumurbaşkanı Erdoğan;

Sn. Fuat Oktay’a Açık Mektup başlığıyla bir sitede yazısı yayınlanan kişi her kimse; Eline alelacele tutuşturulan bir metni okumadan, gerçeği araştırmadan ve memleketim dediği Ardahan’a gelmeden basına vermiş. Söyledikleri şeyleri doğruluğunu yanlışlığını ölçmek yerine, bir konuyu ‘din-iman’ meselesi yapmış, Ardahanlıyı partiye karşı olmakla adeta itham etmiş ve güya ideolojik bir dayanağa bağlamak istemiş.  Bu yüzden rektör hakkında konuşan her kim varsa  yani Ardahan Kent Konseyi Başkanı olan insanı, Sol bir partinin il başkanının oğlu, dernek yöneticileri, sağcı- ülkücü dernek başkanı, DEV YOL, DEV SOL, PKK, yetkili ve etkili sol eğilimli kişiler, Dosyası kabarık akademisyen, eski rektör gibi ifadelerle, Mehmet Biberi başarısızlığı dolayısıyla eleştiren her kim varsa onları torbaya koymuş ve üzerlerine çamur atmaya kalkmıştır. Benide korkarak o çirkin torbaya atmaya çalışsada, benim onun köyüm dediği Lori için Ardahan için ve gelmesini savunduğum, ailece oy verdiğimiz başkanlığınızı sağlayan rejim değişikliği için yanınızda yer aldığımı bildiğinden olacak ki attığı çamur tutmamış.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan;

Bugüne kadar Ardahan'a yönelik bir hayrını, tezini, önerisini, yazısını yada bir çakıl taşını görmediğim, duymadığım bu şahsın doğru söyleyip, söylemediğini öğrenmek için Ardahan Valisi başta olmak üzere kamu görevlilerinden de bir rapor istediğinize inanan biri olarak bu sonradan Ardahanlı olan şahsın söylediği şeylerin çoğu yalan ve uydurmadır. Yalakalık ve yağcılığın bu kadarına pes doğrusu. Dinin, imanın arkasına saklanıp herkese sövme hakkı kimsede olamaz. Çünkü bu şahsın istenmeyen bir adama karşı ortaya konan demokratik tepkileri gölgelemek ve işin yönünü başka alana çekmek için ne alakaysa gündeme getirdiği ARÜ’nün Kurucu Rektörü Ramazan hocayı en çok benim eleştirdiğimi bilmiyor. Bunun içinde bir araştırma yapmanız halinde kimin yalan, kimin avukatlık kiminin ise bir insan, bir Ardahanlı, bir gazeteci ve stk başkanı olarak işini yapmaya çalıştığını da görebilirsiniz.

Sayın Cumurbaşkanı Erdoğan;

Görevdeyken ortaya koyduğu bazı düşünce, plan ve projeler dolayısıyla çok eleştirmeme karşın bugün sizin kararınızla açılan, kurucu rektörlüğünü Korkmaz’ın yaptığı ve biz Ardahanlıları sevindiren üniversite 'Model Üniversite' olarak kabul gördü. YÖK verilerine göre yabancı öğrencilerin en çok olduğu illerin başında o zaman Ardahan geliyordu; Devlet Üniversiteleri arasında 3. Sırada idi. YÖK’ün listesine göre 2013 yılında 157 öğrenici vardı. 2016’da 400’ü aşkın öğrenci vardı. Şimdi ne kadar var bilmiyoruz ama o büyük yarışın öncülüğünden koptuğumuz kesin. Eline yazı tutuşturulan Ferman KARAÇAM bey, çoktandır gelmediği için sanırım yanlış biliyor.  Kurucu Rektör KORKMAZ’a “Fatih Üniversitesi’ne kayyum olarak atanan ve bir hafta içinde de görevine son verilen rektör” diyor. Bu tamamen yalan. Çünkü 'Fatih Üniversitesi 'ne FETÖ Darbesinin akabinde atandı' demiş de yalan ; Korkmaz Fatih Üniversitesine darbeden yaklaşık bir ay önce atandı. Biz bunun neresini düzeltelim;  Ramazan hoca Kayyum değil, kayyum rektörü idi, bir hafta değil 40 gün görev yapı, görevden almadılar o bir ay sonra istifa etti ve bunu faceden yayınladı. Sonra YÖK ve Cumhurbaşkanlığı onu yeniden atadı ve Hain darbe teşebbüsüne kadar görevde kaldı. Darbeden sonra bütün FETÖ okulları gibi Fatih Üniviersitesi’de kapatıldı ve rektör birçok Ardahanlı ile olmaya devam ettiği İstanbul Maltepe’deki görevine başladı. Rektör KORKMAZ, kimseyi yönlendirmiyor. Öyle bir paylaşımı da yok. Olsa da ben görmedim, dikkatede almam. Çünkü onunda sevapları kadar günahları olan ve bu nedenle çokça eleştirdiğim bir isimdi. Ama Ardahan'a bir eser bırakan bir Ardahanlı olarakta kendisine saygımda sonsuzdur.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan;

Kısacası mevcut ve artık istenmeyen ARÜ Rektörü kendi başarısızlıklarını örtmek için birilerini yani söz de Ardahanlının hala istenmeyen rektörü koruma adı altında ele aldığı savunma ve iftira dolu mektubu ile Ardahan'da hala istenmeyen rektör için eski rektöre de bizlere de iftiralar atıyor, attırıyor. Sonra sormazlar mı, 'Bu nasıl bir Müslümanlık?' diye.. İnsanlara kulp takıp, 'Muhafazakâr, Sağcı, Solcu, HDPli, Ülkücü' diyerek insanları suçluyor. Ama; Ardahan halkı rektörden memnun değil. Bunu hala istenmeyen ve 4 yıldır öyle ya da böyle yaptığını sandığı görevi için teşekkür ettiğimiz ama istenmeyen rektörün durumunu öğrenmek için Ardahan esnafına yönlendireceğiniz İl, İlçe Başkanınızın ya da herhangi bir kamu görevlisini ya da bir, iki müfettişin ziyaret ederek test edebileceği Ardahanlının bu yöndeki görüşünü almanızı umut ederim, ya da sosyal hayatı bitiren, bizi ve sizi sanal ortama mahkum eden pandeminin vasıtasıyla evimizde kalıp başından ayrılamadığımız google’ye “Ardahan üniversitesi rektörü Prof. Mehmet Biber hakkında iddialar” yazıp araştırmanızı rica ederiz. Kısacası; Birinin, sizin sayın yardımcınıza, benim ve iki ülkeye komşu, 3 gümrük kapısı olmasına karşın, ithalatın, ihracatın sıfır nokta da olduğu, 3 ilçesinde doğalgaz geçmesine karşın o ilçelerin hala tezek, odun, kömürle ısındığı, havaalanı projesinin memleketiniz Rize'ye, denizin ortasına kaydırıldığı, tırnağı kanayanın çevre il hastanelerine sevk edildiği, sizin projeleriniz olan Köy-Des ve bölünmüş yol projelerinin hala bitmediği, usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları ile görevden el çektirilen Genel Sekreterinin ve kocasının üniversitede görevlendirildiği, Sahara tünelinden haber alınamazken, Posof Ulgar tünelinin başlanmadan kapatıldığı  yada gerçekleşemediği birçok plan, proje ve sorunla baş başa bulunan ama o iş yaptığı söylenen nedense hala istenmeyen rektörün başında olduğu üniversitenin bu sorunlarla ilgili gerek size, gerekse kamuoyuna yönelik bir çözüm raporunun, önerisinin olmadığı Ardahanlıların size diyeceği tek şey; 'Halep orada ise Ardahan buradadır..'  Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan..

Fakir Yılmaz-Kuzeyanadolugazetesi.com-konuk yazar 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ARDAHANLI, REKTÖRÜ, HALA, İSTEMİYOR
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
SİZCE ARDAHAN'DA KİM BELEDİYE BAŞKANI OLMALI?
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı